Ezért és így kezdtem

2020.11.11

Lakberendezőként majd később az építőiparban építésvezetőként nem alakult ki fényes képem a hazai építőiparról. Sajnos ami jó az ma már tényleg drága, ellenben ami drága, még egyáltalán nem biztos, hogy jó. 

Rengeteg szemét termelődik, nagyon gyakoriak a részmunkálatok visszabontása, javítása, de a rossz minőségben átadott, eltakart, kimagyarázott munkák éppoly gyakoriak. A megbízót sokszor szorítja az idő, vagy épp szakértelem hiányában elhiszi, ha azt mondja a kivitelező, hogy csak így lehet...

És ami még szembeötlő: a technológia lehetőségei szinte korlátlanok, de ezek szakmai kivitelezésében való jártasság, a megfelelően képzett szakemberek mennyisége egyáltalán nem követi ezt. Így fordulnak elő aztán, hogy csodálatos tervek alapján, professzionális anyagok használata mellett is középszerű vagy épp rossz épületek készülnek.

Mivel magam is mini házban élek immár több, mint 6 éve, bizonyítottnak látom, hogy teljes értékű élettér alakítható ki kicsi alapterületen úgy, hogy akár családként, gyermekkel is teljes értékű életet élhessen a benne lakó.

Hiszem, hogy a Föld számára élet-halál kérdése, hogy meddig zsigereljük még ki. A lakóhelyünk méretének minimalizásával, az abban gyakorlatilag magától kialakuló tudatos fogyasztói szokásokkal komoly lépést teszünk Füldünk szebb jövője érdekében.

Ezért hoztam létre a Your Cottage-ot. Mint építőipari szereplő, a tervezés és a kivitelezés során is a környezettudatosságra törekedtem, de látom azt a félelmet is a megrendelők arcán, hogy végül mibe fog ez kerülni? 

Szeretnénk olyan információkkal, segítséggel szolgálni, melyek segítik a minél költséghatékonyabb otthonteremtést, és minimumra csökkentik annak esélyét, hogy egy kivitelező által átvertnek érezze magát bárki.