Egy célkitűzésünk a sok közül

2020.10.06

Lakóépületként engedélyezhetővé, finanszírozhatóvá tenni a mini házakat egyik legfontosabb célunk!

Ismert tendencia, hogy Magyarországon egyre népszerűbb a zártkerti, külterületi ingatlanok lakhatási célú használata/vásárlása. Ez ellen gyakorlatilag reálisan fellépni nem lehet - és nem is érdemes. Hiszen sokan a munka, család, iskola stb. közelségének okán anyagi okokból választják ezt a megoldást. Messzebbre költözni nem éri meg, hiszen ha az adott árfekvésen belül belterületi ingatlanban gondolkodik az ember, azt többnyire olyan távoli településen találná meg, ahol vagy a gyermekek lehetőségei, vagy a munkalehetőség (de leggyakrabban mindkettő) korlátozott. Ezért érdemes arra törekedni, hogy az eddigi elhanyagolt vagy épp szegénynegyedként működni kezdő zártkerteket vonzó, környezettudatos lakóhellyé tegyük, ezzel a település lecsúszó részei helyett egy újfajta szemléletű megbecsült részeivé válhatnak.

Amennyiben finanszírozhatóvá tesszük a miniházakat, akkor egy olyan réteg számára is lehetőség nyílik, akik a minőségi lakhatás tekintetében jelenleg esélytelenek.

Mindennapi környezetünk igényszintje bizonyítottan az egyik legerősebb tényező mely hat a hangulatunkra, az igényességünkre, ez által végső soron sikereinket, életminőségünket határozza meg. Ezért mindenképp megéri a lehetőségeinkből kihozni a maximumot!