Írásaim első sorban a mini otthonokhoz köthetőek

Munkám és a Miniházakért Magyarországon Civil Társaság kapcsán létrejött találkozások sora azt erősítette bennem, hogy sok ember azért toporog, azért nem mer elindulni az otthonteremtés vagy az otthon átalakítás útján, mert ahhoz kevés a pénze (és/vagy a bizalma), hogy megbízzon egy generálkivitelezőt, viszont a tudása, tapasztalata ahhoz kevés,...

Ciki a kicsi?

2021.01.11

Sokan nem tudják elképzelni, hogy teljes élet élhető akár 25 m2-en is - pláne, ha még galéria is emeli a komfortszintet. Mi lehet ennek a hátterében?

A minap jött szembe az IKEA új projektje, az első mini házuk. Hogy ez számunkra mit jelent? Megerősítést abban, hogy jó úton járunk. Noha ebben az előzetes igényfelmérések alapján is biztosak voltunk, az, hogy egy ekkora, a világ sok országában nyereségesen jelen lévő cég elindul ezen az úton, az jól mutatja a mini társadalmi szükségességét...

Nagyon úgy fest, hogy a jövőben számolnunk kell azzal, hogy időről időre elvonulási lehetőséget kell biztosítsunk karantén-helyzetekre. A Your Cottage lehet ezen időszakok eltöltésére leginkább alkalmas épület, hiszen kompakt, esztétikus és kényelmes.

A karácsony egy Your Cottage-ban is fantasztikus hangulatú tud lenni. A teljes ház díszítéséhez sem kell sok anyag, ugyanakkor a határtalan fantázia bevethető, hiszen kevés helyünk van egy szép dekorációt elhelyezni. Íme néhány kép a fantázia beindításához!

A címben szereplő elvárások mindegyike egyszerre nem fog teljesülni - az képtelenség. Bár döbbenetes, mennyien hisznek még mindig a csodákban. És mennyien igyekeznek azt az illúziót kelteni másokban, hogy mindez lehetséges! Megpróbálok egy kis rendet tenni a kivitelező szemszögéből de a majdani tulajdonos szempontjait is figyelembe véve.

Már 26 éve annak, hogy megpróbálkoztunk vályogból építkezni. Akkoriban épp nehezen volt ez megoldható, mivel az általunk választott fecskefalas technológiának nem volt semmilyen építőanyag- illetve technológiai minősítése.

Lakberendezőként majd később az építőiparban építésvezetőként nem alakult ki fényes képem a hazai építőiparról. Sajnos ami jó az ma már tényleg drága, ellenben ami drága, még egyáltalán nem biztos, hogy jó.

Egy rossz lépcső átok egy életre, egy jó lépcsőnek pedig sok hely kell. Mi a megoldás ott, ahol kevés a hely? A Your Cottage tervezés során ez egy központi kérdés.